Vlekkentovenaar

Ken je dat? Je voelt aan je theewater dat het gaat gebeuren, maar je wil niks zeggen. En verdomd, daar gaat ie!

 

 

Jaja, ik weet dat ik op zaterdag altijd met een leuke tip voor jullie kom. Maar vandaag heb ik jullie advies hard nodig. Het zit namelijk zo. Dinsdag is Soepdag in huize Smit. Iedereen heeft het dan druk en ’s avonds moet er ook nog van alles. En om het leven dan niet ingewikkelder te maken dan het al is, eten we soep. Lekker van tevoren gemaakt op maandag, zodat we dinsdag meteen aan tafel kunnen als we uit school, werk of hockeytraining komen.

 

En toen ging het van de week een beetje mis. Ik zat tegenover mijn meneer aan tafel, die in een prachtig splinternieuw lichtblauw overhemd lekker zat te genieten van de Chinese tomatensoep die ik had gemaakt.

 

Ademloos zat ik te wachten tot het zou gebeuren. Ik zei natuurlijk niks, want dan weet je zeker dat het misgaat. Je voelt ‘m al aankomen. Pats, een klodder tomatensoep op z’n nieuwe hemd. En hij had het niet eens in de gaten. Maar ik zag de vlek op zijn buik, net naast de onderste knoopjes, langzaam groter en roder worden. Dat wordt lachen als ik ‘m er straks weer uit moet halen, dacht ik. Want tomatenvlekken, dat zijn de ergste.

 

Inmiddels ben ik drie wasjes verder, maar de vlek blijft hardnekkig op z’n plekkie zitten. Dus lieve lezeressen, iemand de gouden tip hoe ik ‘m vakkundig kan laten verdwijnen? Graag voor aanstaande maandag, zodat ie zijn overhemd weer aankan.

 

 

Ehm, sorry lieve meneer. Ik weet dat je dit helemaal niet leuk vindt, maar ik wilde toch wel heel graag weten hoe ik de boel weer schoon krijg….

 

Door: Irene Smit