Spoedeisende dans

Ziekenhuis Franciscus Gasthuis won vandaag eerste prijs voor een filmpje van een lipdub. En geloof me, dat je wil je even zien…

 

Hoe haal je tegenwoordig mensen over om bij je te komen werken? Met een lipdub natuurlijk! De medewerkers van de Spoedeisende Hulp van het Franciscus Gasthuis wonnen vandaag op een congres de eerste prijs met een filmpje van een lipdub op de Alien Dance. De video wordt nu flink gedeeld. “We zijn een beetje overrompeld.”

 

De deelnemende afdelingen moesten een enthousiasmerend filmpje maken over hun werkplek. En dat namen de medewerkers van het Franciscus Gasthuis natuurlijk heel serieus. In het filmpje is te zien hoe artsen, verpleegkundigen, schoonmakers, de telefooncentrale en meer het bekende populaire groene poppetje nadoen. En natuurlijk hoeveel plezier ze hebben op de werkvloer. Mischea Hellse-Getrouw kwam samen met haar collega-verpleegkundige Laura op het idee. “We wilden graag de leuke kant van ons vak laten zien.” Nou, en of dat gelukt is.

 

De afdeling had al eerder succes op sociale media. In 2014 maakten ze een filmpje voor een bruiloft van een collega op een nummer van Pharrel Williams. “Het was niet moeilijk om collega’s enthousiast te krijgen. Iedereen deed mee.” Iedereen is trots dat ze op deze manier hun werkvloer hebben kunnen delen.

 

 

De video is gemaakt om mensen te interesseren voor werken in het Franciscus Gasthuis. Er zijn namelijk nog veel vacatures.

 

Toch maar even solliciteren?

 

 

Door: Danique ten Boer