H2O

 

Anita: Soms ben ik verbaasd over mezelf. Ik kan moeiteloos een dure crème kopen, waarvan ik denk dat-ie goed is voor mijn huid. Maar veel water drinken, dé basis voor een gezonde huid, sla ik makkelijk over. En dat terwijl water drinken toch echt een must is voor een gezond lijf en een gezonde huid! Wist je dat er zelfs apps zijn om ervoor te zorgen dat je voldoende drinkt?

 

 

Dit zijn mijn persoonlijke watertips. En ja, ik doe ze allemaal elke dag!

 

1 Koude douche

De ideale douchetemperatuur is rond de 37 graden. Douche niet te lang! Dat is slecht voor het milieu en voor je huid (droogt uit), en douche daarna koud af. Ik doe het al jaren, en als je het eenmaal gewend bent, is het echt heerlijk. Door je lichaam even bloot te stellen aan koud water, schrikt het, waardoor je hart meer bloed naar de organen gaat pompen. Daarnaast zorgt het ervoor dat het bloed ook naar je hersenen gaat zodat je alerter bent. Het makkelijkste is om in de zomer met het koud afdouchen te beginnen en dan ga je moeiteloos door in de winter.

 

2 Ook je haar

Je lichaam koud afspoelen is één ding, je hele hoofd onder de koude straal houden vergt iets meer durf. Maar weet dat het goed voor je is. Behalve dat je je beter voelt en alerter bent, is het ook goed voor je haren. Door het koude water sluiten de haarzakjes beter en kun je het haar makkelijker kammen.

 

3 Zo start je je dag

Een groot glas kokend water (met een beetje koud water erbij zodat het te drinken is) op de nuchtere maag zorgt ervoor dat je lichaam ‘aan’ gaat. Het water gaat eerst naar je organen en als laatste naar je huid. Dus drink voor een mooie huid een groot glas water. Het water reinigt je lichaam van afvalstoffen en stimuleert het spijsverteringsstelsel.

 

4 Twee à drie liter per dag

Vroeger werd gezegd dat je zeven glazen water op een dag moest drinken. Nu lees ik steeds vaker drie liter water per dag, maar daar zijn de meningen over verdeeld. Een vrouw met matige beweging heeft minimaal 1,4 liter water per dag nodig. Dus wil je de voordelen van het water benutten, drink dan in ieder geval meer.

 

5 Een mooie huid

Drink dus de hele dag door water, zowel warm als koud. Wat ook lekker is: kokend water met bijvoorbeeld munt, of een schijfje citroen, of een blokje verse gember. Warm water zorgt ervoor dat voedsel beter verteert en verwerkt wordt. Drink je regelmatig water, dan komt er voldoende water in je huid en worden de afvalstoffen bijtijds afgevoerd. Je krijgt dus een gezondere glow!

 

6 Afvallen

Drink een half uur voor het eten een groot glas water. Dan heb je minder snel een hongergevoel.

 

7 Water is water

En water is dus geen zwarte thee of koffie. Ook water met een smaakje uit een flesje telt niet mee. Door de dag heen kun je natuurlijk wel warm en koud water afwisselen.

 

Lukt het je domweg niet om elke dag voldoende water te drinken, dan zijn hier nog wat handige apps:

 

Herinnering voor water drinken

Waterminder

Waterfles die gekoppeld is aan een app

 

 

Door: Anita Willemars

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze o.a. wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Anita Willemars