Dit vinden jullie vies-lekker eten

 

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: dit eten is zó vies, maar toch ook erg lekker.

 

 

Hoe tof we soms (of beter gezegd: best vaak) ook over eten kunnen doen, we hebben allemaal wel een zwak voor vies en tegelijkertijd lekkere shizzle.

 

Maar wij niet alleen, ook jullie kunnen er wat van! Dit zijn de favoriete vies-lekkers snacks van de lezers van FavorFlav. Staat jouw guilty pleasure er ook tussen?

 

Fruit uit blik
Waarom zou je fruit pellen als je ‘vies! of is het nou lekker?, mandarijntjes uit blik!’ kunt kopen? Sowieso scoort blikfruit goed onder onze lezers. ‘Van die zoete perziken uit blik’. Ook bad ass: ‘Bowl! met goedkope drank erin en van dat fruit uit blik’.

 

Kinderlijk eenvoudig
In de categorie: net zo lekker als toe ik klein was: ‘Rijst met suiker’, ‘Macaroni met appelmoes’, ‘Mona griesmeelpudding met rode bessensaus’. Eén lezer is zelfs zo enthousiast over zijn vies-lekkere favoriet, dat ie er meteen een hele beschrijving én feestelijke dessert-suggestie bij geeft: ‘De instant pudding van Saroma, een typisch jaren ’50 product, dat ik altijd van mijn oma kreeg. Tegenwoordig verkrijgbaar onder de naam Kloppudding van Dr Oetker. Je neemt een kom koude melk, puddingpoeder erbij, 1 minuutje mixen (je wil vooral geen klontjes) en 10 minuten wegzetten in de ijskast. Het resultaat is een prachtige, mierzoete, drillerige neppudding. Een pudding die er net zo chemisch uitzet als ie smaakt. Mijn favoriet is de aardbei, felroze van kleur. Ook te krijgen als banaan of caramel. Zin om eens gek te doen? Maak een er een vrolijk gekleurde trio dessertpuddinkjes van – met voor de liefhebbers slagroom uit een spuitbus.’

 

Tosti all the way
Twee sneetjes brood onder de grill, daar kan dus van alles tussen, zo blijkt. Een top drie uit de vies-lekker suggesties: ‘Een tosti pindakaas’, ‘Tosti met brie en pesto’ (vertel dit nooit tegen een Italiaan ok? En beter ook niet tegen een Fransman), ‘Een frikandel-tosti!’.

 
Broodje worst met
Ook opvallend: het upgraden van een doorsnee broodje smeerworst. Want daar kan dus ook (huh?, echt?!) hagelslag op: ‘Smeerworst met hagelslag, heerlijk!’. Hou je meer van een pittige topping? Kan ook, aldus deze lezer: ‘Leverpastei met curry!’

 

Op zo’n lekker wit klef bolletje
Kun je dus ook eindeloos mee variëren: ‘Bolletje Jodenkoek’, ‘Bolletje roomboter speculaas’, ‘Zacht wit bolletje met patat!’ Aan die laatste bewaar ik zelf hele goeie herinneringen. Een ex-collega at dit iedere vrijdag, en elke week weer: hoongelach. Terwijl, het moet gezegd, dit echt een top-combi is. Vies-lekker to the max, mensen! En dat geldt natuurlijk ook voor de familie van het bolletje patat: ‘Een broodje chips!’

 

Fastfood
En natuurlijk ook vaak geopperd: de vies-lekkere snacks waar iedereen af en toe heel goed op gaat: ‘Kipnuggets met Mcflurry; een gouden combi!’, ‘Vlamtosti van Topking’ en: ‘Big Mac, blijft een favo van me’.

 

Boursin, de beste
Feestjes met een crackertje Boursin, hartstikke oldskool gezellig. Maar met Boursin kun je veel meer kanten op. ‘Roompasta met Boursin’, ‘Bloemkool met Boursin-dipsaus’, ‘Spinazie a la creme, maar dan wel de versie met Boursin van Iglo.’ Boursin op je volgende boodschappenlijstje, kortom!

 

Dichtsmeren, die geul
Dat bleekselderij een geul heeft, betekent niet dat je die dicht moet smeren. Maar toch: ‘Sellerie salade in de geul van bleekselderij’ en ‘Bleekselderij met pindakaas’; het zijn hits.

 

Kan iemand even de ongediertebestrijding bellen?
‘Mijn vriend vindt het heel vies, maar ik vind het lekker, telt dat ook, qua vies-lekker? Ik eet graag een cracker met hummus en daar bovenop een handje meelwormen. Het zit boordevol eiwitten en het is lekker crunchy. Meelwormen kun je ook zo snacken, in plaats van popcorn.’ Een buitencategorie, maar vooruit, we keuren het goed. Extra bonuspunten voor de duurzaamheid.

 

Katervoer
Als iets echt niet te vreten is, behalve als je dronken bent: ‘Pizza met patat erop’, ‘Opengesneden frikandel met satésaus en uitjes’, ‘Een omelet met meegebakken ossenworst’ en ‘Brownie met bacon’. Je zou er bijna zes glazen tequila van achterover slaan.

 

Door: Redactie FavorFlav