Quesadillas met feta, hummus en avocado

 

Deze heerlijke quesadillas zijn supermakkelijk te maken en heb je in een handomdraai op tafel staan. Eet ze met smaak en zonder schuldgevoel, want hier is echt niks slechts aan.

 

Dit heb je nodig

  • 8 kleine tortilla’s
  • 2 avocado’s
  • 150 g feta
  • 250 g kikkererwten in blik
  • 3 el tahin (sesampasta)
  • ½ el komijn
  • beetje olijfolie
  • sap van 1 citroen
  • Een handje fijngesneden peterselie of koriander

 

Zo maak je het

Voor deze makkelijke en snelle hummus gooi je de kikkerwten, tahin, komijn en citroensap in een blender. Blijf olijfolie toevoegen totdat de hummus lekker romig is.

 

Smeer wat hummus op elke tortilla en strooi de peterselie of koriander over de tortilla’s. Snijd de avocado door de helft, verwijder de pit en haal het vruchtvlees eruit met een lepel. Snijd het in plakjes en leg twee of drie ervan op de hummus.

 

 

Kruimel wat feta over de tortilla heen, vouw hem op en druk zachtjes aan. Verhit olie in een grillpan en rooster de quesedilla’s aan beide kanten tot ze knapperig zijn.

Eet smakelijk!