Zoete-aardappelfrietjes
Met de allerlekkerste dipsaus.
Dit heb je nodig
Voor de frietjes
- 2 grote zoete aardappelen, in lengterichting gesneden
- 1 el maïzena
- 2 el olijfolie
- 1 el Italiaanse kruiden
- 1 tl zeezout
Voor de dipsaus
- 5 el Griekse yoghurt
- 1 knoflookteen, uitgeperst
- 2 tl dille (verse of gedroogd)
- 2 tl citroensap
- Peper en zout
- Chilipeper naar smaak (optioneel)
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden. Neem een grote boterhamzak en stop de zoete aardappel en maïzena daarin. Schud gelijkmatig door elkaar. Breng de aardappels over naar een grote kom en voeg de olijfolie, Italiaanse kruiden en wat zout en peper toe. Verdeel de aardappels over een bakplaat met bakpapier. Bak ze 30-35 minuten in de oven en schep ze halverwege de tijd een keer door.
In de tussentijd maak je de dipsaus. Heel simpel, je mengt gewoon de bovenstaande dipsaus-ingrediënten met elkaar.
Ready to dip!
Door: Meagan Suares
Meagan is redacteur bij Franska.nl. Ze woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.