Zo reis je easypeasy naar het Hoge Noorden

 

Staat een vakantie naar Scandinavië ook hoog op jouw wensenlijstje? Dan wil je dit vast wel weten.

 

Steeds meer mensen kiezen voor een vakantie in Scandinavië, en geef ze eens ongelijk. Want hier kun je nog ver weg van de massa heerlijk vakantievieren in de uitgestrekte natuur met ruisende bossen, helderblauwe meren en een archipel met honderden kleine eilandjes. En weet je wat zo fijn is? Je bent er zo.

 

Je bent sneller in het zuiden van Zweden dan aan de Franse Méditerranée, want van Utrecht naar Malmö is het maar 800 kilometer rijden. En die eindeloos lange zomerfiles heb je daar niet. Bovendien is deze reis hartstikke relaxed door de supersnelle overtochten met een ferry van Scandlines. 

 

Meer flexibiliteit, meer vakantie

Het zuiden van Zweden is een leuke eerste kennismaking met dit mooie land. Hier maak je een heerlijke roadtrip door Skåne, Blekinge en Småland, waar je onderweg genoeg geweldige stopsvindt om je te vermaken. Het enige wat je hoeft te doen is de beste en snelste route uit te stippelen, de auto in te pakken en weg ben je. Op naar Zweden!

 

 

Scandlines verzorgt verschillende routes vanuit Duitsland en Denemarken naar het zuiden van Zweden. Afhankelijk van waar je je reis precies wil starten en eindigen, kies je de handigste oversteek. Voor het zuiden van Zweden is er deoversteek Puttgarden-Rödby of Rostock-Gedser en wil je iets noordelijker aan land, dan voeg je daar een overtocht Helsingör-Helsingborg aan toe. Ook handig: een combinatie-ticket met de Öresundbrug tussen Kopenhagen en Malmö; er zijn verschillende combinaties mogelijk. De hybride schepen van Scandlines vertrekken in het hoogseizoen tot wel 45 keer per dag vanuit het Duitse Puttgarden en 10 keer vanuit Rostock. Wie online boekt, krijgt een mooie korting en je kunt op de geboekte dag ook op andere beschikbare afvaarten mee als dat je beter uitkomt.

 

De ideale pauze onderweg

Je kunt deze hele reis naar het noorden natuurlijk ook via het vasteland met de auto afleggen. Maar als je sneller aan je vakantie wilt beginnen dan is de oversteek met de boot de beste optie. Bovendien is het na een lange autorit over de saaie Duitse Autobahn heerlijk uitwaaien aan dek. Of je gaat aan boord lekker shoppen of gezellig wat eten en drinken in het café en restaurant. Je hoeft even helemaal niks, dus de vakantie is al begonnen.

 

Ik geef je nog 3 voordelen van reizen met Scandlines:

 

  1. Gratis laden. Als je met een elektrische auto rijdt, dan kun je je auto gratis (!) laden bij de snelladers in Puttgarden en Rostock.
  2. Je bent lekker duurzaam bezig want de ferry’s van Scandlines zijn hybride, waardoor de CO2-uitstoot flink minder is dan die van andere boten.
  3. Op havenlocaties waar Scandlines aanmeert en vertrekt planten zij jaarlijks meer dan een hectare aan bloemen en je vindt er insecten- en vleermuizenhotels. Zodra je van de boot komt ben je dus direct in het groen.
     

 

Dit is een briljante tip

Wie online boekt, krijgt een mooie korting en je kunt op de geboekte dag ook op andere beschikbare afvaarten mee in het Standaard- en Flextarief als dat je beter uitkomt. Profiteer direct van een korting tot 50% (in vergelijking met de haventickets) als je online boekt. Ook fijn om te weten: je ticket is geldig voor alle afvaarten in het Standaard- en Flextarief op de geboekte dag.

 

Ik zou zeggen op z’n Zweeds: ‘Trevlig semester!’ Fijne vakantie!

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit