Als je uit bent op een complimentje, moet je deze geitenkaas- en tijmsoufflé van Sally Clarke absoluut een keer proberen. En als je je verveelt tijdens lunchtijd in Londen, zou ik gewoon maar even bij haar gaan eten.
Dit heb je nodig
(voor 4 à 6 personen, hangt af van het formaat van je schaaltjes)
- 30 g boter
- 200 g versgemalen Parmezaanse kaas
- 6 eieren (gesplitst)
- 400 g zachte geitenkaas
- 150 g crème fraîche
- 1 tl fijngehakte tijmblaadjes
- zout en peper
- en nog wat extra tijmblaadjes
Zo maak je het
De oven op 200 graden voorverwarmen. Vuurvaste ondiepe eenpersoonsschaaltjes invetten met boter en bestrooien met een kwart van de Parmezaan, beetje schudden zodat de schaaltjes helemaal bedekt zijn met geraspte kaas.
Eigelen loskloppen, geitenkaas er los doorheen kloppen. Crème fraîche, de helft van de resterende Parmezaanse kaas en de gehakte tijm erdoorheen. Met een snufje zout de eiwitten stijf kloppen. Die daarna voorzichtig door het andere mengsel heen doen. Alles verdelen over de schaaltjes en bovenop Parmezaanse kaas en tijmblaadjes strooien.
8-10 minuten in de oven tot het mooi gerezen is en een goudbruine bovenkant heeft.
Niet vergeten erbij te vertellen dat de schaaltjes heel heet zijn als je ze op tafel zet…