Zelfgemaakte granola van Grace

 

Als er iéts is wat je energie geeft, dan is dat wél de zon. Én, dit overheerlijke recept voor zelfgemaakte granola. Tenminste als je een yoghurt fan bent zoals ik…

 

 

Je moet wel even opzoek naar sommige ingrediënten, heb zelf voor de biologische variant gekozen.

Voor 500 gram granola:

  • 200 gram havervlokken
  • 40 gram vloeibare honing
  • 50 gram pompoenpitten
  • 50 gram hazelnoten
  • 40 gram gepelde pistachenoten ( dat was ff zoeken )
  • 20 gram sesamzaad
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram cranberries

 

– Oven voorverwarmen op 160 gram. Hazelnoten en pistachenoten hakken in grove stukken. Alles door elkaar mengen, behalve de rozijnen en cranberries, in grote kom. Honing er over heen.

 

– Bakplaat met bakpapier bekleden.

 

– En de de granola over de bakplaat verdelen. Eventueel nog wat extra honing er over heen verdelen.

 

 

 

– Bak de granola in 30 minuten goudbruin en krokant, om de 10 minuten even omscheppen.

 

– Als de granola is afgekoeld, de rozijnen en cranberries er door heen scheppen.

 

– Alles in mooie pot afsluiten én verstoppen voor je huisgenoten.
 

 

Door: Grace Bregman

Grace houdt van haar gezin, familie, vrienden, thee, etentjes organiseren, Italië en New York. Stewardess in een vorig leven, en op dit moment Pink Ribbon-ambassadeur, promotor van binnenstad Groningen en gastvrouw op evenementen.