Upgrade je pesto met deze drie varianten

 

Of je nou snel voor jezelf wilt koken of onverwacht gasten te eten krijgt, pesto is dé uitkomst. Het is een smaakbom die menig gerecht oppept en supermakkelijk te maken. Hier de lievelingspesto’s van de FavorFlav-redactie.

 

Dit heb je nodig

Voor de korianderpesto

  • 1 grote bos koriander
  • 6 tenen knoflook, fijngehakt
  • 200 gram hele amandelen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • sap van 1 limoen
  • ½ theelepel tabasco
  • 1 centimeter van een verse rode cayennepeper, fijngehakt
  • Snuf zeezout

 

Voor de pistachepesto

  • 1 grote bos basilicum
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 100 gram pistachenoten, ongezouten
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 125 – 150 ml olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

 

Korianderpesto

FavorFlav’s Sophie hield het grootste gedeelte van haar leven niet van koriander, maar sinds ze deze korianderpesto op een broodje at, is ze om.

 

Zo maak je ‘m:

  • Hak de koriander
  • Stamp de amandelen in de vijzel fijn of maal ze in de keukenmachine
  • Meng deze twee ingrediënten met de knoflook
  • Voeg de rest van de ingrediënten toe

 

 

Pistachepesto

Een recept van FavorFlav’s Emma. Tip: pesto op basis van deze noten is vooral heel erg lekker op lamsvlees.

 

Zo maak je ‘m:

  • Gooi alle ingrediënten in de keukenmachine of maal ze fijn met de staafmixer
  • Proef tussendoor of het goed op smaak is en voeg eventueel kleine beetjes van dingen toe
  • Voeg eerst de helft van de olijfolie toe en dan steeds een beetje meer, tot de persto de dikte heeft die jij lekker vindt.

 

Zevenbladpesto

Zevenblad heeft een pittige, aromatische smaak. Je kunt (en mag) het kruid overal in Nederland plukken. De plant wordt door velen gezien als onkruid, maar je maakt er heerlijke pesto van. Een goed recept van Yvette van Boven vind je hier.

 

 

Door: Redactie FavorFlav