Voor de frangipane
- 200 g ongezouten boter, op kamertemperatuur
- 200 g basterdsuiker
- 4 grote scharreleieren
- 2 sinaasappelen
- 2 citroenen
- 2 tl amandelextract
- 200 g gemalen amandelen
- 40 g bloem, plus extra voor het bestrooien
Limoncello-glazuur
- 75 g poedersuiker
- 25 ml limoncello
Zo maak je het
Halveer en ontpit de pruimen en leg ze in een kom. Voeg de rozemarijn toe, bestrooi met poedersuiker en laat dit een half uur inwerken.
Maak ondertussen de frangipane. Roer de boter en strooisuiker samen en mix daarna de eieren erin. Rasp de schil van de sinaasappels en citroenen en voeg het amandelextract toe. Meng dit met de gemalen amandelen en bloem. Verwarm de oven voor op 180ºC.
Rol het roomboter-kruimeldeeg uit op een met meel bestuift oppervlak zodat het op een bakplaat van 25x35cm past, vouw de zijkanten een beetje omhoog tegen de rand aan. Bak 15 minuten in het midden van de oven. Haal uit de oven en verlaag de temperatuur naar 160ºC.
Verdeel de frangipane over het deeg en bestrooi met de pruimen en gevlokte amandelen. Bak 30 minuten, laat het dan iets afkoelen.
Voeg de ingrediënten voor het glazuur samen in een kom en meng tot dit glad is. Sprenkel over de afgekoelde taart en serveer.
Eet smakelijk!