Tonijntartaar
Superlekker hapje en zo makkelijk. Tonijntartaar. Ik doe het vaak als leuk voorafje bij een etentje
Dit heb je nodig
- Mooie verse tonijn
- Sesamzaad
- Bieslook
- Verse gember
- Limoen
- Kikkoman
- Kleine blaadjes sla
Zo maak je het
De tonijn aan kleine blokjes snijden, van ongeveer een halve centimeter in het vierkant. Het sesamzaad zachtjes roosteren in een droge koekenpan en laten ‘uitlekken’ en afkoelen op keukenpapier. De gember aan kleine sliertjes raspen of aan ieniemienie kleine blokjes snijden. De schoongemaakte limoenschil raspen.
Je legt op elke bord een mooi slablaadje. Daar schep je een (of twee) grote lepels tonijn –‘tartaar’ op. Dan gaat er een scheutje Kikkoman overheen. En subtiel wat gember, geraspte limoenschil, geknipte bieslook en sesamzaad. Best leuk om het een beetje ‘wild’ eroverheen te gooien, zodat het bord er vrolijk uit gaat zien. Meteen opeten!
Eet smakelijk!