PASTA
Net als kikkererwten een echte alleskunner. Van simpel tot gastronomisch, met pasta zit je altijd goed.
Pasta met krab
Liefde gaat door de maag, dat weten we allemaal. Ook Vjeze Fur. Met een beetje (heleboel) fantasie wist hij zijn grote liefde voor zich te winnen. En wel met deze maffe pasta. Je maakt het met een blikje krab, oesterzwams, tagliatelle en paprika.
Spaghetti carbonara
Comfort food ten top. Het ei in deze vliegensvlugge maaltijd van topchef Robert Kranenborg creëert meteen een luxueus gevoel, en dat terwijl het binnen 10 minuten op tafel staat.
Pasta met truffelolie
Als ik geen zin heb om te koken, maar wel lekker wil eten en ook nog eens muy rapido, is er één gerecht waarmee ik altijd scoor: een dampend bord truffelpasta. The budget way. Zonder echte truffels, maar wel met heel, heel lekkere truffelolie (handig voor je voorraadkast!)
Pasta amandelpesto
Tuurlijk, pasta pesto is altijd lekker, maar inmiddels kennen we dat wel. Dit simpele Siciliaanse pastagerecht met amandelpesto stoot je standaard pasta pesto met gemak van de troon. Wedden? En probeer ook deze pasta eens: met geroosterde radicchio en salie-walnootpesto. Mmm!
Pasta e fagioli
Deze Italiaanse klassieker is soms zo vloeibaar als soep en soms zo dik als een stoofgerecht. Je kunt het met allerlei soorten pasta en peulvruchten maken (check je voorraadkast!) en is zowel met als zonder vlees zalig. Deze pasta e fagioli is romig dik en gemaakt met venkelworstjes.
Pasta met paddenstoelen
Ik ben dol op salie. Gebakken in roomboter met knoflook, hemels! Doe er ook nog wat paddenstoelen en ei bij en je hebt een pastagerecht waarmee je extra punten scoort.