Strozzapreti met gestoofde pancetta
Het lekkerste recept voor strozzapreti met varkensspek. Heel veel varkensspek.
Spaghetteria is al jaren favoriet bij trek in pasta. Een wisselende kaart waar altijd klassiekers op staan en een grote tafel waar je samen aan eet. Hier eet je goede pasta, zonder poespas, in een gezellige sfeer. Met het boek Pasta haal je de recepten van deze pastazaak gewoon in huis; van de klassieke en simpele ‘pasta vongole’ tot iets lastigere showstoppers.
Bij deze het recept voor strozzapreti met varkensspek. Heel veel varkensspek. Een gerecht van voor het cholesteroltijdperk. Als je geen strozzapreti kunt vinden, kun je ook fussili of penne gebruiken.
Dit heb je nodig
- 450 gram strozzapreti (of fusilli/penne)
- 250 gram niet-gerookte pancetta (varkensbuikspek)
- 225 gram gerookte pancetta (aan één stuk)
- 1 klontje boter
- extra vergine olijfolie
- 2 gedroogde chilipepers
- 400 gram gepureerde tomaten
- 4 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
- zout naar smaak
Zo maak je het
Snijd de 2 soorten pancetta in blokjes en braad ze ongeveer 20 minuten aan in een koekenpan met boter en een scheut olijfolie. Snijd de chilipepers in stukjes en doe ze in de pan bij het vlees. Breng op smaak met een beetje (!) zout.
Voeg zodra de pancetta mooi gebraden is, twee pollepels water en de gepureerde tomaten toe en laat ongeveer twee uur pruttelen op laag vuur zonder deksel. Kook de strozzapreti in ruim kokend water met een beetje zout, giet af en doe de pasta in de pan met saus. Roer goed door en bestrooi rijkelijk met de Parmezaan, houd eventueel wat apart om er op je bord nog wat over te strooien.