Smokey zalmquiche

 

Als gezellige borrelhap, als lekkere en vullende lunch of als een fijn hoofdgerecht. Deze quiche is eigenlijk voor elke gelegenheid lekker. 

 

Dit heb je nodig

  • Bladerdeeg
  • 160 gram zalm 
  • 2 eetlepels verse dille
  • 2 eetlepels bosui
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • zout en peper
  •  60 gram zachte geitenkaas

 

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed het ingevette bakblik met (ontdooid) bladerdeeg. Zorg ervoor dat er een mooie rand is, zodat de quiche er als een echte taart uit komt te zien. Doe het deeg 15 minuten in de oven. Wanneer het deeg in de oven staat, kan de vulling klaargemaakt worden.

 

Snijd de zalm in grove stukken en snijd de dille en bosui fijn. Klop dan in een kom de eieren los en voeg 2 eetlepels crème fraîche en de peper en zout toe. Als het deeg uit de oven is, voeg je het eimengsel toe. Daarna doe je de zalm erop en als laatst de geitenkaaskruimels, dille en bosuitjes. Zet de quiche nog ongeveer 25 minuten in de oven tot het een stevige quiche is. 

 

Eet smakelijk!