Mijn 10 favorieten in willekeurige volgorde
Pierre Hermé Zijn rose macarontaartjes met rozenblaadjesvulling met framboos en lychee zijn een must (en heten sphahan)!
De grote boutiques zijn te vinden op rue de Vaugirard 185 en rue Bonaparte 72 en daarnaast zijn er nog tien kleinere vestigingen met alleen macarons en chocolade.
La Patisserie Cyril Lignac Een meester en ware createur. Tv-chef, kookboekenauteur, eigenaar van een sterrenrestaurant en bistro en samen met vriend en patissier (tien jaar chef bij Fauchon geweest) eigenaar van vier zoete boutiques. Aanrader: de eclair met gezouten boterkaramel. Rue de Sèvres 133
Fauchon Een grote naam in zoet, waar je ook lunch on-the-go kunt bestellen. Meerdere vestigingen door de stad heen, maar de grootste zit op Place de la Madeleine 26.
Laduree Bijna synoniem voor macaron. Het bedrijf schijnt er minimaal 15.000 per dag te verkopen (en niet alleen in Parijs). Rue Royale 16-18 heeft ook een restaurant.
Des Gateaux et du Pain. Niet alleen patisserie en desserts die als juwelen worden uitgestald en behandeld, maar ook brood is hier te koop. In de zaak mag niet gefotografeerd worden. Boulevard Pasteur 63
Carl Marletti is een ontdekking van mijn laatste Parijstrip twee maanden geleden. Prachtige strakke veelkleurige taarten en de allerlekkerste madeleines die ik ooit at. Rue Censier 51
Michalak in de Marais is van Christophe Michalak die ruim tien jaar geleden wereldkampioen patisserie werd. Hij geeft ook masterclasses. Taartjes om verliefd op te worden. Rue de la Verrerie 16
Jacques Genin Chocolade en de allerlekkerste Paris Brest. Rue de Turenne 133 en Rue de Varenne 27
Sadaharu Aoki Klassieke Franse taartjes met een Japanse twist. Boulevard de Port Royal 56
Angelina Eigenlijk een adresje dat ik niet prijs wil geven omdat het al zo druk is. Meer een tearoom overigens dan een patisseriewinkel. Drink ik altijd de lekkerste chocolade (als er plek is) en ik eet er een taartje. Vlakbij het Louvre. Rue de Rivoli 226