Dit heb je nodig:
- 4 aardappelen
- Olijfolie
- 1 ui
- 1 knoflookteen
- 2 tl citroenrasp
- 1 el citroensap
- Peper en zout
- 300 g zalm
- 2 eieren
- 350 g broodkruim (paneermeel)
- 75 g kappertjes
- 4 takjes peterselie
- 60 g ongezouten boter
Voor de saus
- 2 el citroensap
- 160 g crème fraîche
- 2 el mierikswortel
Zo maak je het:
Kook eerst de aardappelen 12-15 minuten tot ze zacht zijn. Doe ze vervolgens in een schaal en voeg 2 el olijfolie, citroensap en -rasp, knoflook, ui, en een snufje peper en zout toe. Meng de ingrediënten met een grote lepel. Bak dan de zalm in een pan met olijfolie en wat peper en zout gedurende 2-3 minuten. Verbrokkel de zalm een beetje met een vork en voeg toe aan de aardappelmix. Voeg dan de eieren, de kappertjes, de fijngesneden peterselie en 70 g broodkruim toe. Roer het tot een mengsel, rol de balletjes en voeg de overige broodkruim toe aan de balletjes. Bak de balletjes in een pan met boter en een tl olijfolie tot ze mooi bruin van kleur zijn.
Voor de saus meng je 2 el mierikswortel met citroensap en crème fraîche.
Eet smakelijk!