Zo maak je gefrituurde Napolitaanse pizza
- Maak een soepel brooddeeg van de bloem, gist en wat zout. Laat het rijzen in een met bloem bestoven kom, dek de kom af met een dunne doek of plastic folie.
- Maak de saus terwijl het deeg rijst. Schenk olijfolie in een zware koekenpan, fruit daar de knoflook in aan.
- Voeg de tomaten toe. Zorg dat je niet teveel vocht van de tomaten in de pan krijgt, anders wordt de saus te waterig. Doe er een snufje zout bij en laat de saus een kwartier op hoger vuur koken.
- Is het deeg gerezen? Snij dan de mozzarella in kleine stukjes, hak nog wat knoflook fijn en scheur de basilicum klein.
- Verhit de frituurolie.
- Trek een stukje deeg van de deegbal (je mag van Sophia absoluut geen mes gebruiken!) en draai daar een platte, ronde pizza van. Die frituur je in de hete olie, draai m snel om.
- Bedek de pizza met een eetlepel saus, een beetje mozzarella, wat Parmezaanse kaas, basilicum en knoflook.
- Hoe eet je deze pizza? Vouw hem dubbel zodat door de hitte alles smelt en zich vermengt. Geen bord of bestek, gewoon uit het vuistje eten!