Kip in de hoed
Een heerlijke taart, deze kip in de hoed, met hartig-zoete vulling van kip, kerrie, kersen en crème fraîche. Serveer ’m met een groene salade en je hebt een superlekkere avondmaaltijd.
4 personen
Dit heb je nodig
- Springvorm 24 cm
- 350 g kersen zonder pit (pot)
- 400 g kipfilet
- 50 g boter
- 1 knoflookteen
- 42 g mix voor kerriesaus
- 200 ml crème fraîche
- 1 el bloem
- 10 plakjes bladerdeeg
- 2 el paneermeel
- 65 g geraspte belegen kaas
- 2 el melk
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg het bakpapier op de bodem van de springvorm en vet de randen in met boter.
Laat de kersen in een zeef uitlekken. Snijd de kipfilet in kleine stukjes en breng op smaak met wat peper en zout. Verhit de boter in de pan en voeg de kip toe. Bak gedurende 5 minuten. Snipper de knoflook en voeg toe aan de kip, strooi de kerriemix erover en roer goed door elkaar. Als laatste voeg je de kersen en crème fraîche toe. Laat twee minuutjes op zacht vuur koken.
Bekleed intussen de springvorm met 6 plakjes bladerdeeg. Met een vork prik je gaatjes in de bodem. Strooi dan het paneermeel erover. Schep nu het kipmengsel op het deeg en maak af door de kaas erover te strooien.
Vouw de randen van het deeg over de kaas en sluit het geheel met de laatste 4 bladerdeegplakjes. Bestrijk de bovenste laag bladerdeeg met de melk. Bak in 30 à 40 minuten goudbruin.