Recept: Jack Daniels spareribs

 

 

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: Recept: Jack Daniels spareribs.

 

 

Minder suiker, minder vet, minder vlees… Hoe gezond (en lekker) het ook allemaal mag zijn, soms gaat er niks boven een overdosis room, chocolade of gesmolten kaas. Precies dat vind je in het Guilty Pleasures kookboek van Sabine Koning. Van oreo-nutella-icecream tot deze Jack Daniel’s spareribs; elk recept in dit boek is fingerlickin’ good!

 

Sabine: “Er is maar één ding waarmee ik mijn vriend Tim gelukkiger kan maken dan met spareribs: Jack Daniels spareribs. Sinds de Jack Daniels barbecuesaus in Nederland in de schappen ligt, is dat mijn favoriete barbecuesaus om te gebruiken bij het marineren van spareribs. Voel je vrij om je eigen barbecuesaus te maken, hè!”

 

Zo maak je de Jack Daniels spareribs

  • Vraag de slager of hij vast het vliesje van de spareribs wil verwijderen of doe dat zelf. Het vliesje vind je aan de achterkant (de ‘holle’ kant) van de spareribs.
  • Doe alle ingrediënten voor de dry rub bij elkaar in een kommetje en schep dit even door. Wrijf de spareribs aan alle kanten goed in met de dry rub.
  • Smeer de spareribs vervolgens aan alle zijden in met de barbecuesaus. Leg de spareribs in een braadslee of diep bord en dek deze af met aluminiumfolie. Laat de spareribs minimaal 4 uur marineren.
  • Verwarm de oven voor op 120 °C.
  • Leg de spareribs op een met bakpapier bekleedde bakplaat en bak ze in het midden van oven ongeveer 1,5 uur.
  • Verwarm de oven naar 180 °C en bak de spareribs nogmaals 30 minuten tot ze aan de buitenkant mooi donker gekleurd zijn en het vlees makkelijk van de ribbetjes af te trekken is.

 

Tip: Deze spareribs zijn ook heerlijk op de barbecue! Sla stap 6 dan over en leg de spareribs 20 minuten op de barbecue nadat ze 1,5 uur in de oven zijn voorgegaard.

 

Ingrediënten

  • 1 kg spareribs
    200 g Jack Daniels barbecuesaus

 

Voor de dry rub

  • 2 el donkerbruine basterdsuiker
  • 2 tl uienpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 el paprikapoeder
     

 

 

Door: Redactie FavorFlav