Ingrediënten
- 1 kg spareribs
200 g Jack Daniels barbecuesaus
Voor de dry rub
- 2 el donkerbruine basterdsuiker
- 2 tl uienpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl chilipoeder
- 1 el paprikapoeder
Recept: Jack Daniels spareribs
Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: Recept: Jack Daniels spareribs.
Minder suiker, minder vet, minder vlees… Hoe gezond (en lekker) het ook allemaal mag zijn, soms gaat er niks boven een overdosis room, chocolade of gesmolten kaas. Precies dat vind je in het Guilty Pleasures kookboek van Sabine Koning. Van oreo-nutella-icecream tot deze Jack Daniel’s spareribs; elk recept in dit boek is fingerlickin’ good!
Sabine: “Er is maar één ding waarmee ik mijn vriend Tim gelukkiger kan maken dan met spareribs: Jack Daniels spareribs. Sinds de Jack Daniels barbecuesaus in Nederland in de schappen ligt, is dat mijn favoriete barbecuesaus om te gebruiken bij het marineren van spareribs. Voel je vrij om je eigen barbecuesaus te maken, hè!”
Tip: Deze spareribs zijn ook heerlijk op de barbecue! Sla stap 6 dan over en leg de spareribs 20 minuten op de barbecue nadat ze 1,5 uur in de oven zijn voorgegaard.
Voor de dry rub