Recept: gevulde kaassoesjes uit de Airfryer

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: Recept: gevulde kaassoesjes uit de Airfryer.

 

 

 

Kaasliefhebbers opgelet! Onderzoek heeft aangetoond dat je van kaas langer leeft. Maak dus maar snel deze overheerlijke kaassoesjes uit de Airfryer. Lekker als (borrel)snack en ach, je zult niet de eerste zijn die dit ook gewoon als ontbijt blieft. Ik zou zeggen: Airfryer aan, bakken maar!

 

INGREDIËNTEN

  • 85 gram boter
  • 170 ml water
  • 110 gram bloem
  • ¼ theelepel zout
  • Mespuntje nootmuskaat
  • 3 eieren
  • Pakje roomkaas (200 gram)
  • 100 gram geraspte kaas
  • Scheut room
  • Halve theelepel gerookte paprikapoeder
  • Peper en zout

 

Zo maak je de gevulde kaassoesjes:

  • Meng de bloem, het zout en de nootmuskaat door elkaar in een kom.
  • Breng in een ruime pan het water en de boter aan de kook. Voeg de bloem in één keer toe.
  • Roer goed met een houten lepel totdat je een glad deeg krijgt.
  • Zet de pan terug op het vuur en meng het nog 2 minuten door elkaar.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de eieren één voor één toe met continu roeren.
  • Maak met een spuitzak kleine hoopjes op het grillpan accessoire en bak de soesjes ca. 15 minuten op 160 graden in de Airfryer. Nu zijn de soesjes al heel lekker, maar je kunt ze ook nog vullen:
  • Maak dan de vulling door de roomkaas en geraspte kaas luchtig te kloppen met de mixer.
  • Voeg wat room toe om de mousse wat soepeler te maken. Breng op smaak met de gerookte paprikapoeder, zout en peper.
  • Vul de soesjes met de kaas crème met behulp van een spuitzak.

 

Recept: Philips 

Door: Redactie FavorFlav