Angostura cacao bitters! Of net andersom, op z’n Engels cocoa bitters, maar hoe dan ook een groot feest voor álles wat opknapt van de aardse toevoeging van een hintje cacao. Dit wordt bij ons nu een standaard onderdeel van de espresso martini, maar omdat lunchtijd daar nog iets te vroeg voor was kozen we vandaag voor een ietwat ‘gewatteerde’, zachte afgeleide daarvan: deze verrukkelijke fluffy espresso martini pancakes!
Zo maak je de espresso martini pancakes met Angostura® cacao bitters
- Meng alle pannenkoek-ingrediënten met een garde in een grote kom.
- Laat even rusten.
- Smelt een beetje boter in een anti-aanbak koekenpan op middelhoog vuur.
- Giet een halve soeplepel beslag in de pan, kijk hoeveel er tegelijk in je pan passen.
- Laat ongeveer 2 minuten bakken, totdat je meerdere kleine belletjes ziet ontstaan in de bovenkant en draai de pancakes dan om.
- Laat nog een kleine 2 minuten bakken op de andere kant en laat ze even rusten op een bord.
- Meng de roomkaas, yoghurt, wodka of rum, suiker en cacao bitters met een garde tot een glad geheel.
- Je kan een stapel van de pancakes maken met steeds een laagje van het room-yoghurt mengsel ertussen, of gewoon per bord een toef ervan op een paar pancakes lepelen.
- Schenk er tot slot nog wat espresso-siroop over. Yum!!
Overigens hadden wij een iets kleinere hoeveelheid gemaakt. Maar dat maakte het niet minder feestelijk!