Banketbakkersroom
Klop de eidooiers met de bloem en een scheutje melk tot een gladde massa. Breng in de tussentijd de melk, met de suiker en het merg van het vanillestokje aan de kook. Giet de hete melk al roerend, beetje bij beetje bij de eidooiers. Blijf kloppen, anders kunnen de eidooiers gaan stollen. Doe het mengsel terug in de pan en breng dit al roerend aan de kook. Laat het ongeveer 5 minuten koken totdat het de gewenste dikte heeft bereikt.
Giet de banketbakkersroom in een bord. Dek het af met een stukje huishoudfolie en laat het afkoelen. Eerst buiten de koelkast en dan minimaal nog een half uur in de koelkast. De room moet echt koud zijn.
Klop in de tussentijd in een andere kom de slagroom stevig. Spatel de slagroom door de afgekoelde banketbakkersroom. Giet het mengsel in een spuitzak en laat het nog iets opstijven in de koelkast (door het mengen is de room weer wat vloeibaarder geworden). Deze moet zo stevig zijn dat hij niet uitloopt.
Icing
Voeg een lepel water bij de poedersuiker en voeg een klein drupje oranje kleurstof toe. Meng het goed door elkaar. Is het te vloeibaar, voeg dan een extra lepel poedersuiker toe. Is het te dik, voeg dan een klein lepeltje water toe. Verdeel de icing over de helft van bladerdeegplakjes en laat het uitharden.
Verdeel de room met behulp van een spuitzak over de niet geglazuurde bladerdeegplakjes. Leg de oranje helften erbovenop en je tompoes is klaar.
Koninklijk genieten!
Eet smakelijk!