Ingrediënten
- 1 el neutrale olie (zoals zonnebloem- of koolzaad-)
- kleine jalapeño peper, in ringen
- 1 ui, in ringen
- 2 el peperkorrels
- 1 tl zout
- 1 el witte wijnazijn
- 2 el witte wijn
- 450 ml room
- 250 g jong belegen kaas, geraspt
- 250 g pittige Cheddar, geraspt
Zo maak je de lekkerste kaassaus voor een frietje kaassaus
- Verhit in een steelpan de olie op middel-laag vuur en voeg de ui, jalapeño, peperkorrels en zout toe.
- Bak de uien in een paar minuten glazig en voeg de wijn en azijn toe.
- Laat kort inkoken en giet de room erbij.
- Roer door en zet het vuur uit.
- Laat dit 30 minuten trekken (niet op vuur).
- Stuur iemand op pad om frietjes te halen en zo je lokale fritesboer te steunen.
- Giet het wijn-roommengsel door een zeef in een kom.
- Giet deze room weer in de pan en breng aan de kook op middelhoog vuur.
- Voeg stapsgewijs de kazen toe zodra de room begint te koken en roer stevig met een garde tot alle kaas gesmolten is en je geen klontjes meer ziet.
- Tadaaa, klaar!
- Schep een mooie berg frietjes op je bord en overlaadt met kaassaus.
Met dank aan Shake Shack