Zo maak je blauwe maistortilla’s van Celia
- Maak eerst de geroosterde tomatenspread: verwarm de oven voor op 200C. Snijd de rode ui in kwarten en leg dit samen met de jalapeño en tomaten in de voorverwarmde oven totdat alles licht geroosterd is. Mix de ingrediënten samen met de koriander in een blender tot een egale spread.
- Maak dan de poblano crema: Rooster de poblano pepers in de oven tot ze licht geroosterd zijn en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Verwijder de zaden en schil van de pepers en mix de pepers samen met de sour cream tot een egale crème.
- Dan de rest van het gerecht: snijd de rode ui in stukjes en verwarm met een klein beetje olijfolie in een koekenpan. Voeg de paddenstoelen toe en breng op smaak met peper en zout tot de paddenstoelen licht gebakken zijn. Haal de paddenstoelen vervolgens uit de pan en verwarm de blauwe maïstortillas aan beide kanten voor 30 seconden in de pan.
- Leg de tortillas naast elkaar op een groot bord en verdeel de tomatenpasta in het midden van de tortilla in een cirkel. Voeg de warme paddenstoelen toe met toefjes van de poblano crema, verkruimelde queso fresco en garneer met koriander en limoenparten. Knijp de limoen naar smaak over de tortilla. Enjoy!
Wijntip: Ayala Rosé Majeur
Een Californische Chardonnay ligt voor de hand, maar spannender is een rosé. Specifieker: een rosé champagne! De Rosé Majeur van Ayala is een blend van 50% Chardonnay, 40% Pinot Noir (waarvan, bijzonder: 6% ‘stille wijn’), aangevuld met 10% Pinot Meunier. Deze champagne is met haar fruitige frisheid niet alleen een heerlijke bubbel om zo te drinken, maar ook een eetwijn bij uitstek! Niet alleen bij lamsvlees, tonijnsteak – en de klassieker; met kreeft – past rosé champagne goed: ook pittige gerechten kan deze champagne prima hebben. Blus deze blauwe maistortilla’s met Mexicaanse pepers maar lekker met deze verrukkelijke Ayala! Te koop via Wijnkring voor €49,95.
Meer Celia thuis
Restaurant Celia heeft ook aantrekkelijke ‘makeaway boxen’ voor thuis. De grootste voorbereidingen zijn al gedaan en in een handomdraai zet je de culinaire gerechten thuis op tafel. Ze zijn perfect voor shared dining – zo is er een vleesmenu met onder meer een hele gebraden kip met citrus en Celia’s signature bloemkool met feta, een vismenu met gebakken zeebaars met ponzusaus en gegrilde octopus met romesco-saus en een vegetarisch menu met geroosterde zoete aardappel wonton met aubergine caviaar en pompoen met granaatappel en munt. Het vegetarische menu is tevens beschikbaar als vegan menu. Voor meer informatie en bestellingen, kijk even op Celia thuis.