Pompoenpudding met walnoten

 

Sfeerbeeld: The bojon gourmet

Dit heb je nodig

  • 100 g suiker
  • 2 el maïzena
  • 420 ml vetarme melk
  • 1 groot ei
  • 75 g flespompoen
  • 1 tl vanille-extract
  • 1/2 tl gemalen kaneel
  • snufje zout
  • snufje gemalen nootmuskaat
  • 40 g gehakte walnoten
  • 60 ml klopslagroom

 

Zo maak je het

Meng 6 eetlepels suiker en 2 eetlepels maïzena in een pan op matig vuur. Meng melk en ei met elkaar en roer deze goed door. Voeg geleidelijk melkmengsel en suikermengsel roerend bij elkaar en breng dit aan de kook. Kook 1 minuut door. Haal de pan van het vuur.

 

Prak de pompoen en meng deze goed roerend met het melkmengsel. Zet de pan op laag vuur en bak het mengsel roerend tot het goed verwarmd is (niet koken). Verdeel de pudding gelijkmatig over 4 kommen.

 

Doe de resterende 2 eetlepels suiker, de walnoten en een vleugje zout in een kleine koekenpan. Kook dit goed roerend op een laag vuur tot de suiker is opgelost en goud van kleur is. Bekleed een bakplaat met folie en giet dit in de bakplaat en laat het afkoelen.

 

Doe de slagroom in een kom en klop deze met een mixer. Top elke portie met 2 eetlepels slagroom en de gehakte walnoten.

 

Eet smakelijk!