Pasta Pesto – de boerenkoolvariant
Zo maak je pasta pesto eens anders. Pasta met boerenkoolsaus.
Dit heb je nodig
Voor 4 personen
- 400-500 g pasta (naar keuze)
- 250 g boerenkool
- 1 knoflookteen
- 8 el Parmezaanse kaas
- Olijfolie
- Peper en zout
- 220 ml kookroom
- Hand zongedroogde tomaatjes
- Handje pijnboompitjes
- Parmezaanse kaas of mozzarella voor op de pasta.
Zo maak je het
Breng een pan met water (en een beetje zout plus olijfolie) aan de kook en kook de pasta al dente. In een blender doe je de boerenkoolblaadjes, de knoflookteen, de Parmezaanse kaas en een scheut olijfolie. Doe er steeds wat olijfolie bij als de massa nog te dik is. Breng de ‘pesto’ op smaak met peper en zout. Doe de pasta in een wok-pan en doe de boerenkoolpesto erbij. Doe de room erbij en roer de pasta. Na 2 minuutjes doe je de zongedroogde tomaatjes erbij. Laat op laag vuur nog even doorkoken en serveer met gebakken pijnboompitjes en kaas.