Oma’s pompoen
stamppot
Een recept dat altijd blijft hangen. Gewoon omdat ‘t zo lekker is.
Ik ga het toch maar toegeven: ik ben van oorsprong niet zo’n stamppotliefhebber. Geen idee waarom, maar mij maakte je altijd gelukkiger met een lekkere pasta of een curry. Toch heeft mijn oma mij aan de stamppot gekregen. Hmm.. en dan vooral deze pompoenstamppot. Deze stamppot stond vaak op tafel, want opa is een echt Hollandse eter – voor hem geen pasta of andere exotica. En daardoor ben ik dus uiteindelijk wel van stamppot gaan houden. Gelukkig is oma zó hip dat ze even het recept via WhatsApp naar me stuurde.
Dit heb je nodig
- 600 g aardappels
- 600 g pompoen(blokjes)
- 2 uien
- 2 bouillonblokjes, smaak naar keuze
- 1 zakje spekjes
- Snufje nootmuskaat
- Peper en zout
Zo maak je het
Snijd de aardappels in kleine stukjes en kook ze met wat water. Snijd de pompoen ook in kleine blokjes en snijd vervolgens 1 ui in stukjes. Wanneer de aardappels koken, doe je de pompoenstukjes en uien erop en doe je 2 bouillonblokjes erbij. Gaar laten worden en vervolgens water afgieten en stampen maar. Snijd de andere ui fijn. Dan spekjes uitbakken met het uitje erbij en dat door de stamppot mengen met wat nootmuskaat, zwarte peper en zout.
Eet smakelijk!
Door: Meagan Suares
Meagan is redacteur bij Franska.nl. Ze woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.