Nachos met zelfgemaakte kaassaus
Deze. Op de tafel. Met een cocktail graag.
Dit heb je nodig
- 2 tl olijfolie
- 150 g maïs
- 2 tl mayonaise
- 250 g cheddar
- 1 el maïzena
- 120 ml slagroom
- 120 ml melk
- 1 zak tortillachips
- 120 g feta
- 2 el zure room
- cayennepeper, naar smaak
- 2 tl koriander
- 1 limoen
Zo maak je het
Verhit een pan met olijfolie en bak de maïskorrels tot ze een klein beetje zijn gebruind. Meng dan de maïs met de mayonaise in een schaaltje. De saus wordt als volgt gemaakt: Snijd de cheddar in heel kleine stukjes, zodat het lijkt op geraspte kaas. Doe de kaas en maïzena in een sauspan op laag vuur.
Roer even en doe dan de slagroom en melk erbij. Laat het zachtjes doorkoken en roer regelmatig tot het een mooie gladde structuur heeft.
Leg de tortillachips in een schaal en doe de maïs erbij. Giet vervolgens de saus over de chips en kruimel de feta eroverheen. Verdeel de zure room erover en breng het gerecht op smaak met wat cayennepeper (proef maar even hoe pittig het mag worden!). Snijd de koriander fijn en strooi eroverheen. Tot slot snijd je de limoen in partjes en deze serveer je bij de chips. Dat zorgt voor extra smaak.
Eet smakelijk!