Mediterrane asperge­roerbak

 

Het is tenslotte aspergeseizoen en dat vieren we met deze heerlijke zonnige maaltijd.

 

Dit heb je nodig
Voor 4 personen

  • 300 g kleine bietjes
  • Zout
  • Flinke scheut olijfolie + 3 el extra
  • 250 g cherrytomaten
  • 450 g groene asperges, schoongemaakt
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 100 g gekookte pasta (vorm naar keuze)
  • 2 el koudgeperste olijfolie
  • 1 tl zoete balsamicoazijn
  • 4 kleine buffelmozzarella’s (à 125 g) of 1 grote à 250-300 g
  • 4 takjes kervel, geplukt
  • 50 g pijnboompitten, geroosterd
  • 3-4 el kappertjes
  • Zelfgemaakte of kant-en-klare munt- of basilicumpesto (optioneel)

 

Zo maak je het
Verwarm de oven voor tot 160 °C
Kook de bietjes met een snuf zout voor ca 10 minuten. Laat ze iets afkoelen en verwijder de schil. Snijd doormidden.

 

Halveer de cherrytomaten en verdeel ze over een bakplaatje. Besprenkel met een flinke scheut olijfolie en gril ze 10 minuten in de oven.

 

Snijd de asperges in drieën. Verwarm de 3 el olie in een wok op matig vuur. Pof hierin de knoflook tot deze zacht is. Druk de knoflook met de achterkant van een vork fijn in de olie.

 

Draai het vuur hoog en voeg de bietjes en asperges toe.

 

 

Roerbak het geheel 2 tot 4 minuten. Schep er de laatste minuut de voorgekookte pasta door. Verwarm even.

 

Haal de pan van het vuur en schenk er de koudgeperste olijfolie en zoete balsamicoazijn bij.

 

Verdeel de pastaroerbak over de borden en leg op ieder bord een kleine (of een stuk) buffelmozzarella. Garneer met de geroosterde cherrytomaten, kervel, geroosterde pijnboompitten en kappertjes. Schep er eventueel een lepel pesto bij.

 

 

 

 

Asperges
Jessica Lek
Fotografie Mitchell van Voorbergen
10,95
Uitgeverij Good Cook

 

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares