Ik bekijk de story van mijn ex en barst in huilen uit

marianne

 

Ik heb een feestje gehad. Het is half drie ’s nachts als ik mijn bed inrol.

 

 

Als ik net tussen de mensen vandaan kom, heb ik altijd even wat tijd nodig om mijn hoofd op standje slaap te krijgen. Dus scroll ik gedachteloos wat door Facebook.

 

Nou, dat had ik beter niet kunnen doen

De eerste story die ik zie is van mijn ex. Op Instagram heb ik hem al geblokt, al dat veel te blije gedoe maakt me kotsmisselijk. En op Facebook zit hij nooit, dus ik waan me veilig. En ik weet wel hè, als je een story op Insta deelt, dan kun je ook aanvinken dat hij op Facebook te zien is. Ook hiervoor geldt: doet ie anders nooit.

 

Maar nu zie ik een story waarin hij overduidelijk zijn nieuwe vriendin presenteert. Ik krijg het eerst warm en vervolgens ijskoud. De ontspannen glow van iets te veel prosecco is in één klap verdwenen. Ik bekijk de story nog eens. Ennnn…. nog eens. (En nog eens) Dan barst ik in huilen uit. Zo erg dat mijn pyjama er nat van wordt.

 

Ik ben boos, verdrietig, verontwaardigd en wil iemand slaan

Gedachten buitelen over elkaar. Jémig subtiel weer dit. Auw, hij voelt nog ‘van mij’. Typisch mannen weer om zo snel naar een ander te vluchten. Had effe het fatsoen gehad om iets te zeggen. Flinke scheldwoorden worden afgewisseld door ‘arme-ik-episodes’. Maar als ik heel eerlijk ben, ben ik vooral boos op… mezelf.

 

Want hallo, was ik niet al véél verder in mijn verwerkingsproces? Ik voel me weer net zo’n sneue vogel als drie maanden geleden. Het rare is ook dat mijn leven nu, zonder de ex dus, 300 keer leuker is. Ik voel me vrij, energiek, ontmoet stapels aan leuke mensen en doe nog grotere stapels leuke dingen. Waarom voel ik me dan nu zo ontzettend rot?

 

She’s got nothing on you

Oftewel, ze verbléékt bij jou, zegt een allerliefste vriendin tegen me. Want natuurlijk is de nieuwe deerne van mijn ex even gegoogled. Mijn vriendin hoort mijn verhaal (lees: mijn huilbui) aan en antwoordt beslist: ‘Oké, maar nu het goede nieuws. Die nieuwe vlam lijkt net een kind met haar bolle wangen. Laag opgeleid, ruim tien jaar jonger, tikkeltje aan de zware kant. Ik zou zeggen: succes ermee. Overduidelijk een easy catch.’

 

Je weet vast al: vrouwen kunnen verschrikkelijk gemeen zijn. En dat natuurlijk allemaal om hun eigen pijn en onzekerheid te verdoezelen. Hoe slecht ook, de peptalk van mijn vriendin doet me goed. Zodra we hebben opgehangen en ik nog wat mijmer over haar woorden, schaam ik me ergens toch wel een beetje.

 

Ik ken zijn nieuwe vlam helemaal niet, wat een onzin!

Het bevestigt nog maar eens dat een relatiebreuk met bijbehorend liefdesverdriet het slechtste in mensen naar boven kan halen. Hoe je met je ex omgaat zegt veel over waar je staat in je persoonlijke ontwikkeling. Dus, weet ik, ik heb nog wat stappen te zetten. En neem me voor om, wat er ook gebeurt, nétjes te blijven. Hoe moeilijk ik dat soms ook vind.