Pig Bleecker en Pig Beach: BBQ-tijd
In Brooklyn zat al even het zeer geliefde Pig Beach, een barbecuerestaurant dat zich niet aan het barbecueseizoen houdt maar dat met de seizoenen meekookt. En nu opende op Manhattan een nieuwe van de Pig-club: Pig Bleecker. Het laat zich raden waar je het restaurant vinden kunt (het antwoord is Bleeckerstreet, een bekende straat in Soho). Ook hier ligt de focus op barbecuegerechten, maar dan wel op een zogenoemde ‘fine dining’-manier. Chiquer dan de bekende worst en burgers zonder de barbecueprincipes te verloochenen. Denk aan een double-patty-burger with fries, gehaktballetjes met gerookte mozzarella en veel gerookte vleessoorten.
The Campbell: Zien en gezien worden
A little bird told us dat een restaurantplek in Grand Central in New York huurders een luttele 1,1 miljoen dollar kost. Daarvoor moet nogal wat omzet gedraaid worden en het is dan ook niet heel verrassend dat het nieuwste restaurant dat de uitdaging aangaat, niet goedkoop is. Restaurant The Campbell werd een elegant restaurant met een grote bar en hoge spiegels – kijken en bekeken worden is het credo. Aanrader: sla de dure gerechten over en ga aan de bar zitten voor een (eveneens dure) cocktail.
Norman: Puur
De Nordic keuken is ‘aan’, niet alleen in Europa, ook in New York hebben de pure gerechten hun weg naar de restaurants gevonden. De nieuwste in die categorie is Norman, bestierd door twee Scandinavische chefs. Dat is opvallend, ja, want zoveel zijn er daarvan nog niet in New York. Nog veel opvallender is het 23.000 vierkante meter tellende pand in Greenpoint waarin ze de zaak inrichtten. Overdag wordt er in Norman een gezond ontbijt geserveerd, zoals geitenyoghurt met peer en blauwe bessen. Tijdens de lunch is er krab op toast, soep en eendenlever maar ‘s avonds gaan de mannen pas echt los met veel vis, groenten en bijzondere vleesgerechten.