Doen!

Maak van je hobby je werk!

 

Monique: De Camer in Amsterdam is de perfecte plek voor pop-up events, ‘private dining’, zakelijke vergaderingen, (boek)presentaties, inspiratiesessies. Reuring wil eigenaresse Merel. Met steeds een ander thema.

 

 

De muren schilderde ze auberginepaars, maar aan de groene tegelwand moest ze wel even wennen. Nu is ze er blij mee. ‘Ik hou niet van wit.’ Dat zie je meteen aan het assortiment. Volle, diepe kleuren, veel verweerd hout, expressieve schilderijen, exotische lappen, stoer keramiek.
Merel le Conge Kleyn (1980) is ondernemend en ambitieus. En vooral: enthousiast en energiek. Ze vertelt honderduit over haar plannen. Onlangs opende ze haar winkel De Camer in Amsterdam, om de hoek van de Utrechtsestraat. Ernaast deelt ze een ruimte met Wine Supply. De perfecte plek voor pop-up events, ‘private dining’, zakelijke vergaderingen, (boek)presentaties, inspiratiesessies. Reuring wil ze. Met steeds een ander thema.
Als ik vraag naar haar stijl zegt ze: ‘Onderbuik. Ik koop alleen in wat ik zelf thuis ook zou willen hebben. Liefst unieke stukken met een verhaal’. Zo heeft ze oude groene Parijse prullenbakken omgetoverd tot wandlampen (ze heeft sowieso iets met lampen) en kocht ze zes zwarte houten stoelen in met een hoge rug, bijna artdeco-achtig, uit Indonesië. Haar gevoel voor kleur heeft ze van haar moeder, kunstenaar. Alle schilderijen in De Camer zijn van haar hand. Met liefde herinnert ze zich de mooie, gastvrij gedekte tafels uit haar jeugd. Zo heeft ze haar oog voor detail ontwikkeld.

 

‘Wat ik nu doe voelt helemaal niet als werk’

 

Merel is juriste. Dat leverde haar onder andere een baan op in New York. Toch gooide ze zes jaar geleden het roer om. Aangespoord door haar vriendinnen stortte ze zich op interieur (‘Doen! Maak van je hobby je werk!’) Ze begon samen met een vriendin met ‘garage sales’. Inmiddels richt ze ruimtes in, geeft ze advies en is ze ‘personal home shopper’. ‘Wat ik nu doe voelt helemaal niet als werk. Als ik weer eens in een loods ben op zoek naar vondsten en oud spul, dan voel ik mij als een kind in de ballenbak.’ Haar winkel verhuisde ze van Laren naar Amsterdam. In, hoe kan het ook anders, een oude garage.
De Camer vind je aan het Frederiksplein 6 in Amsterdam. Open van woensdag t/m zaterdag van 11.00 tot 18.00 uur. Dinsdag op afspraak.
Als de stijl van De Camer je aanspreekt, dan vind je dit vast ook heel mooi.

 

 

Monique, oorspronkelijk stilist (later hoofdredacteur van o.a. vtwonen), noemt zichzelf een ‘visual addict’. Ze heeft een hekel aan hypes en houdt van design èn van brocante. Ze vindt reizen net zo leuk als thuis zijn. Haar motto: investeer in herinneringen, kijk vooruit, geniet van vandaag.