Linzensoep met citroen

 

Deze populaire soep uit Libanon maak je heel gemakkelijk thuis.

 

Wanneer je eens écht wilt uitpakken en nieuwe smaken wilt uitproberen, probeer dan de recepten uit het boek Comptoir Libanais – Feest van Tony Kitous. Ik deel alvast deze Libanees mediterrane soep met je. Mmm. Erg lekker. 

 

Tip: Het boek is tot 24 december verkrijgbaar voor € 24,99 in plaats van € 29,99.

 

Dit heb je nodig

Voor 4 tot 6 personen

  • 100 ml olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 250 g groene of rode linzen
  • 1 ½ – 2 liter heet water
  • 1 middelgrote aardappel, in stukjes
  • 1 bosje (ongeveer 100 g) snijbiet, in stukjes (of spinazie als er geen snijbiet is, red.)
  • ½ tl zwarte peper
  • 1 ½ tl zout
  • 6 tenen knoflook, geperst
  • Grote handvol verse koriander, grof gesneden
  • Sap van 2 citroenen

 

Zo maak je het

1. Verhit de helft van de olijfolie in een middelgrote pan en fruit de ui ongeveer 5 minuten tot deze zacht is. Roer de linzen door de ui en olie en bak 1 minuut mee.

 

2. Schenk het hete water erbij, leg het deksel op de pan en breng aan de kook. Draai dan het vuur laag en laat ongeveer 10 minuten zacht koken tot de linzen halfgaar zijn. Voeg de aardappel, snijbiet, peper en zout toe, leg het deksel weer op de pan en laat nog 10-15 minuten zacht koken tot de linzen helemaal gaar zijn.

 

3. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en roer de knoflook erdoor. Fruit tot de knoflook goudkleurig is – dat duurt niet lang, dus houd goed in de gaten – en voeg de koriander toe. Roer dit mengsel door de soep en laat 2-3 minuten meekoken. Schenk het citroensap erbij en laat nog een minuut koken. Dien meteen op of pureer de soep eerst als je dat lekkerder vindt.

 

Eet smakelijk!

 

Tony Kitous
Comptoir Libanais – Feest!
ISBN: 9789023015864
Uitgeverij: Becht

 
 

Door: Meagan Suares

 

Meagan is redacteur bij Franska.nl. Ze woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.