Libanese Linzensoep

 

Als je dit weekend écht wilt uitpakken en nieuwe smaken wilt uitproberen, probeer dan dit recept uit het boek Comptoir Libanais.

 

Dit heb je nodig

Voor 4 tot 6 personen

  • 100 ml olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 250 g groene of rode linzen
  • 1 ½ – 2 liter heet water
  • 1 middelgrote aardappel, in stukjes
  • 1 bosje (ongeveer 100 g) snijbiet, in stukjes (of spinazie als er geen snijbiet is, red.)
  • ½ tl zwarte peper
  • 1 ½ tl zout
  • 6 tenen knoflook, geperst
  • Grote handvol verse koriander, grof gesneden
  • Sap van 2 citroenen
     

Zo maak je het

1. Verhit de helft van de olijfolie in een middelgrote pan en fruit de ui ongeveer 5 minuten tot deze zacht is. Roer de linzen door de ui en olie en bak 1 minuut mee.

 

2. Schenk het hete water erbij, leg het deksel op de pan en breng aan de kook. Draai dan het vuur laag en laat ongeveer 10 minuten zacht koken tot de linzen halfgaar zijn. Voeg de aardappel, snijbiet, peper en zout toe, leg het deksel weer op de pan en laat nog 10-15 minuten zacht koken tot de linzen helemaal gaar zijn.

 

3. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en roer de knoflook erdoor. Fruit tot de knoflook goudkleurig is – dat duurt niet lang, dus houd goed in de gaten – en voeg de koriander toe. Roer dit mengsel door de soep en laat 2-3 minuten meekoken. Schenk het citroensap erbij en laat nog een minuut koken. Dien meteen op of pureer de soep eerst als je dat lekkerder vindt.

 

Eet smakelijk!

 

 

Tony Kitous
Comptoir Libanais – Feest!
ISBN: 9789023015864
Uitgeverij: Becht