Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 20 minuten
Dit heb je nodig
- 125 g rijstnoedels
- olie, om in te frituren
- 500 g groene en witte asperges
- knoflook
- zout
- 3 el sesamzaad
- 1 el rijstazijn
- 1 el Japanse sojasaus
- 1 el sesamolie
- 1 el gembernat of gembersiroop
- 1-2 el mayonaise
Ter garnering: cress, erwtenscheuten of eetbare bloemetjes (zoals komkommerkruid en viooltjes)
Zo maak je het
Verhit een laagje olie in een wok tot 170 °C. Frituur de noedels in gedeeltes en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Schil de witte asperges. Halveer alle asperges in de lengte en snijd ze in stukken. Rooster ze knapperig in een koekenpan met wat olie, knoflook en zout.
Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan en maal het daarna fijn in een vijzel, maar niet zo fijn dat je een pasta krijgt.
Meng het gemalen sesamzaad met de rijstazijn, sojasaus, sesamolie, gembersiroop en mayonaise tot een dressing en voeg naar smaak nog wat peper of zout toe.
Leg wat noedels in een diep bord. Leg daarop een paar stukken asperge en schenk de dressing erover. Garneer met de cress, erwtenscheuten of bloemetjes.
Eet smakelijk!