Lastminute
paas­brunch

 

Nog even gauw die paasbrunch in elkaar flansen? Maak dan snel deze gerechtjes.

 

1. Maak nog even snel een bananenbrood met chocolade of deze lekkere worteltaartvariant.
 
Dit heb je nodig

  • 200g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • 1 tl kaneel
  • 1 el nootsmuskaat
  • 150g rietsuiker (of kristalsuiker)
  • 2 eieren
  • 3 bananen
  • 25g roomboter
  • 2 el melk
  • 30g wortel julienne (zeer fijn gesneden)

 
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de volgende ingrediënten in een kom: bloem, bakpoeder, zout, suiker, kaneel en nootmuskaat. Pak vervolgens een andere kom, klop daarin de eieren los en voeg dan roomboter en melk toe. Meng dit goed met elkaar. Dan doe je het bloemmengsel bij het eimengsel en je blijft roeren. Als laatste prak je de bananen erdoorheen en doe je de wortel erbij. Vet een cakeblik in en giet het mengsel over in het blik. Bak de cake 35-45 minuten in de oven. Doe er een dikke laag creamcheese-frosting overheen, gemaakt van roomkaas, boter, poedersuiker en vanille-extract. (Meng de roomkaas, boter en vanille-extract op lage stand van de mixer. Doe er dan al roerend steeds wat poedersuiker bij tot de gewenste dikte.)
 
2. Dit receptje is misschien iets makkelijker dan het vorige. Ham-kaas&ei-muffins uit de oven.
 
Dit heb je nodig

  • Ham
  • Geraspte kaas
  • Eieren
  • Peper en zout

 
Zo maak je het
Vet een cupcakevorm in en leg in elk vormpje een plakje ham. Vul het hamkommetje met geraspte kaas. Breek een ei los in het kommetje. Zorg ervoor dat deze heel blijft. Breng dan op smaak met zout en peper. Doe ongeveer 15 minuutjes in de oven en haal de muffins vervolgens voorzichtig uit de vormpjes.
 

 
3. Paascroissantjes

 

Dit heb je nodig

  • 5 eieren
  • Scheutje melk
  • Peper en zout
  • 1 plakje ongezouten (room)boter
  • Croissantdeeg (rol)
  • 200 g gerookte zalm
  • 100 g crème fraîche
  • Paar takjes verse dille, bieslook of peterselie naar keuze
  • Geraspte kaas

 
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
 
Kluts de eieren los in een kommetje. Meng met een scheutje melk en wat peper en zout. Verhit een pan met boter en bak het ei hierin. Blijf regelmatig roeren met de spatel. Zet het ei apart, wanneer het roerei klaar is.
 
Rol het croissantdeeg uit en snijd de stukken eruit (volg de stippellijn). Doe wat roerei op de stukken deeg. Snijd de gerookte zalm in stukjes en meng met de crème fraîche en verse kruiden. Doe dit ook in het croissantdeeg. Je kunt ook wat kaas erin doen, maar die kan natuurlijk ook op de bovenkant van het croissantje.
 
Doe de croissantjes ongeveer 8 minuten in de oven.
 
4. Paascocktail

Bij een brunch hoort natuurlijk een flink glas mimosa, maar vandaag maken we hem eventjes anders.
 
Doe in een blender een handje rood fruit. Ik gebruik frambozen en aardbeien. Doe daarbij 1 eetlepel citroensap en 1 theelepel suiker. Doe er steeds een klein beetje water bij tot het de structuur heeft van fruitsap. Doe dit in een champagneglas met een scheut bubbels.
 
 

Vrolijk Pasen!

 
 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares