KOUDE AVOCADOSOEP
Dit heb je nodig:
- 4 rijpe avocados
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 flinke handen bladspinazie
- 3 ijsblokjes
- een handje basilicum, fijngesneden
- 4 radijsjes, in dunne plakjes gesneden
- 1 theelepel gerookte, pittige paprikapoeder
- 4 sneden dungesneden brood (getoast)
- sap van 1 limoen
- 0,5 l bruiswater
- zeezout
- zwarte peper
Zo maak je het:
Snij 1 avocado in blokjes en zet weg . Pureer met een staafmixer of blender de overige avocado’s, de bladspinazie en de ijsblokjes met de olijfolie, limoensap en het bruiswater. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de soep over vier kommen en garneer met de avocadoblokjes, basilicum, radijs en toast. Vlak voor serveren strooi je de paprikapoeder over de soep met nog wat extra zout, peper en olijfolie.