Kippenvleugels hebben relatief veel huid in vergelijking met vlees. Het lekkerste aan dit recept is de pittige, knapperige buitenkant, waar je met vleugels extra veel van hebt. Uiteraard is het ook te maken met drumsticks of dijen, die hebben wel iets langer in de frituur nodig.
Rijstebloem is te koop bij de toko of biologische winkel. De mix van bloem waarin de kip wordt gepaneerd zorgt voor perfect knapperige huid, een tripje naar de toko is het zeker waard.
Zo maak je de Korean fried chicken
Meng de kip met de knoflook, peper en zout. Laat ten minste 30 minuten marineren.
Meng het ei door de kip.
Verwarm de frituur op 160 graden.
Meng de bloem, rijstebloem, maïzena en bakpoeder in een grote kom. Meng de kip door het bloemmengsel zodat alle kip gelijkmatig bedekt is.
Frituur de kip 10 minuten, doe dit in delen, zodat de frituur niet te vol zit. Laat de gefrituurde kip na uitlekken bij voorkeur op een rooster liggen zodat deze niet zompig wordt.
Verwarm de frituur op 190 graden. Frituur de kip, weer in delen, 10 minuten tot hij mooi goudbruin is.
Maak ondertussen de saus door in een steelpan de olie te verwarmen en de knoflook even aan te fruiten. Doe de rest van de ingrediënten erbij en laat de saus 5 minuten pruttelen. Blijf roeren om te voorkomen dat de saus aankoekt.
Doe alle gefrituurde kip in een grote kom met de saus en roer/schud goed zodat alle kip bedekt is met saus. Bestrooi met sesamzaadjes en bosui vlak voor serveren.