Kipballetjes met honing-knoflooksaus

Dit is de allerlekkerste saus voor balletjes.

 

 

Eet smakelijk!

Dit heb je nodig

 

Voor de balletjes
1 ui
500g kippengehakt
25g broodkruimels
2 tl knoflookpoeder
Peper en zout, naar smaak
Optioneel: chilipeper of chilipoeder

 

Voor de saus
5 knoflooktenen
5 eetlepels honing
60 ml water
2 el witte wijnazijn
1 el soyasaus

 

Zo maak je het

Snijd de ui fijn. Doe vervolgens alle ingrediënten voor de balletjes in een grote kom. Meng de ingrediënten goed. Maak van het mengsel balletjes en bak in een pan met wat olijfolie (of zonnebloemolie/boter). Wanneer de kip gaar is, laat je de geperste knoflook minder dan een minuutje meebakken. Voeg vervolgens honing, water, witte wijnazijn en soyasaus toe. Laat ongeveer 5 minuutjes pruttelen op iets lager vuur, tot de saus dikker is. Serveer eventueel met wat peterselie.