Kerstkoekjes decoreren
Het is even oefenen, maar koekjes decoreren kun je leren. Zeker met deze tutorial. Vergeet niet het recept voor Royal Icing erbij te pakken!
Het decoreren van koekjes begint bij de basis: de koekjes. Als je de koekjes bakt, is het belangrijk dat ze hun vorm behouden, want zo worden ze het mooist. Je kunt het beste deeg voor suikerkoekjes en gingerbread koekjes gebruiken.
Als je je deeg gaat uitrollen om leuke vormpjes uit te steken, bestuif je werkblad dan met bloem. Leg het deeg hier op en bestuif het ook met wat bloem. Zo blijft je roller er niet aan plakken. Bij het bakken van de koekjes is het belangrijk dat je ze (ongeveer) in dezelfde maat bakt, een kleiner koekje hoeft namelijk minder lang in de oven dan een grote.
Als de koekjes gebakken zijn, kun je ze gaan decoreren. Hiervoor kun je het beste Royal Icing gebruiken. Royal icing is eigenlijk een soort glazuur, maar wel eentje dat hard wordt. Een knapperig laagje dus voor op je koekjes. Het recept voor de Royal Icing vind je hier.
Voor het decoreren van de koekjes kun je het beste deze tutorial bekijken, zo lukken ze zeker!