Als ik rozemarijn ruik, ruik ik Italië. Kan het niet laten om wat rozemarijn bij de ovenaardappeltjes te gooien. Alleen al voor de lucht die het hele huis vult met vakantiegevoel. Ik heb ook een heerlijk kiprecept dat je huis in één klap in Italiaanse sferen omtovert. Het water loopt je al in de mond als het vijf minuten in de oven staat. Echt een keer proberen. Niet alleen heerlijk geurig, maar ook zo onverwacht mals, als je nog nooit kip hebt geproefd. Wel even een dag van tevoren in de marinade zetten!
Dit heb je nodig
- 2 of 3 kippendijtjes per persoon (zonder vel)
- 3 takken rozemarijn
- 2 laurierblaadjes
- 2 teentjes knoflook aan plakjes
- veel extra vergine olijfolie
- zout en peper
Zo maak je het
- Een dag voordat je ze wilt eten, doe je kippendijtjes met gesnipperd laurierblad, naaldjes van de rozemarijn, zout, peper en knoflook in een schaal. Daar giet je zoveel olie op dat ze bijna onder staan. Die schaal gaat in de koelkast. Af en toe even omscheppen, zodat de kip aan alle kanten goed bedekt raakt met de marinade.
- De volgende dag zet je de oven op 180 graden.
- Je legt de kip in een oven’bak’ (ik heb van die metalen bakken). Kan ook op een braadslee. En na ongeveer 40 à 60 minuten is de kip klaar. Mjam. Even tussendoor opletten dat het niet te bruin wordt. Lekker een beetje goudbruin verkleurd is oké.