Menu van de dag in het plaatselijke café, verder was er in het durp niets te vinden. We kregen een witlofsalade vooraf, daarna varkenskarbonade en wat perziken uit blik. Echt een creatieve topper die kok, zou je denken. NOT. Ware het niet dat die witlofsalade echt top was. Kan makkelijk zijn dat de vinaigrette gewoon uit zo’n spuitfles kwam, maar toch… Lekker! Ik maak hem nog heel vaak.
Komt-ie:
Dit heb je nodig
- 1,5 stronk witlof p.p.
- 1 hardgekookt ei p.p. (of anderhalf)
- Mosterd, van die lekkere scherpe Franse
- Wijnazijn (of witte balsamico)
- Lekkere olijfolie
Zo maak je het
Vinaigrette kloppen van een grote eetlepel mosterd met 1 eetlepel azijn en 3 eetlepels olijfolie.
Witlof aan grove stukken.
Hardgekookte eieren aan grove stukken.
En dan alles door elkaar.
Niks aan. En de eerste keer dat ik witlofsalade echt lekker vond.
Eet smakelijk!
P.S.
Trouwens, wat zou je mopperen als je menu 12,50 euro kost? En toevallig vind ik perziken uit blik ook nog eens erg lekker.