In Frankrijk geleerd

 

 

f17_mail-van-franska_ap

 

Topkok? Nou nee…

 

Te veel eieren ingeslagen? Ik weet er wel raad mee. Een heerlijke witlofsalade bijvoorbeeld. Het recept heb ik in Frankrijk opgeschreven. Onderweg in de Bourgogne, om precies te zijn in Clessé. Daar wilden we wat wijn kopen. Onthoud maar, als er Clessé op de witte wijn staat, is-ie bijna altijd lekker. Natuurlijk kwamen we uitgerekend op lunchtijd aan en was de wijnboer zelf met pauze. Verplicht lunchen dan dus maar.

 

 

Menu van de dag in het plaatselijke café, verder was er in het durp niets te vinden. We kregen een witlofsalade vooraf, daarna varkenskarbonade en wat perziken uit blik. Echt een creatieve topper die kok, zou je denken. NOT. Ware het niet dat die witlofsalade echt top was. Kan makkelijk zijn dat de vinaigrette gewoon uit zo’n spuitfles kwam, maar toch… Lekker! Ik maak hem nog heel vaak.

 

Komt-ie:

 

Dit heb je nodig

  • 1,5 stronk witlof p.p.
  • 1 hardgekookt ei p.p. (of anderhalf)
  • Mosterd, van die lekkere scherpe Franse
  • Wijnazijn (of witte balsamico)
  • Lekkere olijfolie

 

Zo maak je het

Vinaigrette kloppen van een grote eetlepel mosterd met 1 eetlepel azijn en 3 eetlepels olijfolie.

Witlof aan grove stukken.

Hardgekookte eieren aan grove stukken.

En dan alles door elkaar.

Niks aan. En de eerste keer dat ik witlofsalade echt lekker vond.

 

Eet smakelijk!

 

P.S.

Trouwens, wat zou je mopperen als je menu 12,50 euro kost? En toevallig vind ik perziken uit blik ook nog eens erg lekker.

 

 

Door Franska

Beeld: GettyImages Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.

witte-balk-met-bol-franska