Hoisinkalkoen met Chinese pannenkoekjes 

 

Deze pittige, zoete stukjes kalkoen serveer je in kleine pannenkoekjes die je kant-en-klaar bij de toko koopt. Vervang ze voor een glutenvrije variant door een blad ij sbergsla of geblancheerde spitskool.

 

 

Dit heb je nodig

  • 500 g kalkoenhaas, in  blokjes van 2 x 2 cm

 

Voor de marinade

  • 2 el hoisinsaus
  • 1 el oestersaus
  • 3 el sojasaus
  • Zout en peper

 

Extra nodig

  • Houten spiesjes

 

Zo maak je het

 

Meng alle ingrediënten voor de marinade, schep de kalkoen erdoor en laat minimaal 1 uur, maar liefst langer marineren in een kom of afsluitbare plastic zak. Dep het vlees lichtjes en rijg dan op de spiesen.

 

Op de BBQ: Vet het rooster licht in met arachideolie. Gril de spiesen op de hete zone van de bbq in ca. 6-8 min. mooi bruin en gaar. Keer regelmatig.

 

Snij de groente in lange, dunne reepjes (net zo lang als de diameter van de pannenkoekjes). Laat de pannenkoekjes warm en zacht worden in de oven, op de grillpan of op de bbq.

 

 

Op de grillpan/ tafelgrill: Vet de grillpan of tafelgrill in met arachideolie en laat goed heet worden. Gril de spiesen in ca. 8-10 min. mooi bruin en gaar. Keer regelmatig.

 

Leg in elk pannenkoekje een spies, vouw dicht met één hand en trek met de andere de spies eruit. Vul de pannenkoekjes met reepjesgroente en druppel er nog wat hoisinsaus en sesamolie over. 

 

Eet smakelijk!

 

 

 

Tortilla’s
Machteld Smid
ISBN: 9789045218533
Uitgeverij: Karakter Uitgevers BV