Gevulde Courgette­rolletjes

 

Een heerlijk recept van onze voormalig art director Sven. Makkelijk te maken, dan een poosje in de oven en  hupsakee, het áller lekkerste zondagsmaal op tafel.

 

Dit heb je nodig:

Voor 4-6 personen

  • 4 courgettes
  • 250 gram ricotta
  • 125 gram mozzarella, in stukken gescheurd
  • 150 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • bosje basilicum
  • verse oregano
  • passata (liefst zelf gemaakt)

 

Zo maak je het:

Snijd de courgettes in de lengte in plakken met een kaasschaaf. Bestrooi de slierten met wat verse peper en een heel klein beetje zout. Gril de slierten in een grilpan tot ze en bruin gestreept motief krijgen. Laat de gegrilde courgettes afkoelen op een bord.

 

 

 

Doe de ricotta, mozzarella, de helft van de Parmezaanse kaas, het ei en de fijngesneden kruiden in een grote kom. Roer alles goed door elkaar.

 

Giet een klein beetje passata in een ovenschaal zodat de bodem net bedekt is. Neem 2 of 3 repen courgettes en leg deze in de lengte half over elkaar. Neem nu een volle lepel van het kaasmengsel uit de kom en schep het op de uitgelegde courgette linten. Rol de courgette op zodat er een mooi gevuld rolletje ontstaat. Doe dit met alle courgettelinten. Leg de rolletjes in de ovenschaal en giet hier wat passata overheen.

 

Strooi er de andere helft van de Parmezaanse kaas overheen en plaats de schaal in een voorverwarmde oven van 200 graden. Bak het in ongeveer 25 minuten af. Lekker met wat stukken ciabatta en een glas rode wijn.

 

Eet smakelijk!

 

 

Door: Redactie FavorFlav

 

Beeld: Sven Benjamins Photography