Dit heb je nodig
- 5 el boter
- 150 g spekjes
- 300 g spinazie
- 12 grote champignons
- 1 kleine ui
- 2 teentjes knoflook
- 90 g crème fraîche
- 25 g geraspte Parmezaanse kaas
- zout en peper naar smaak
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. Boter een ovenschaal in met 2 eetlepels boter. Bak de spekjes in een koekenpan op matig vuur. Kook de gewassen spinazie ongeveer 10 minuten met aanhangend vocht met de deksel op de pan. Laat de spinazie in een zeef goed uitlekken. Hak de spinazie fijn. Snijd de stelen van de champignons zo diep mogelijk af. Hak deze in fijne stukjes. Zet de champignons met het hoedje naar onderen in de ovenschaal. Snipper de ui en de knoflook. Smelt 3 eetlepels boter in een diepe koekenpan. Fruit de ui en knoflook in de pan. Doe de spekjes, de spinazie, de gehakte champignonstengels en crème fraîche erbij. Breng aan de pruttel. Haal van het vuur en meng de Parmezaanse kaas, zout en peper erdoorheen.
Vul de champignons met het spinazie-spekmengsel. Smelt 2 eetlepels boter in de pan en besprenkel de champignons met de gesmolten boter. Bak de champignons ongeveer 30 minuten in de oven tot ze lichtbruin van kleur zijn.