Gehaktbal kiekeboe

 

Zo maak je je gehaktbal net even op een leukere manier.

 

 

 

Dit heb je nodig

  • 7 eieren
  • 1,5 el bloem
  • Snufje peper en zout
  • 500 g (runder)gehakt
  • Mosterd en kruiden naar smaak
  • Broodkruim
  • Zonnebloemolie

 

Zo maak je het

Kook eerst 6 eieren, zacht (3-4 minuten) of hard (5 minuten). Laat ze vervolgens schrikken met koud water en laat ze erin liggen. Meng de bloem met wat peper en zout. Doe dit bij het gehakt en breng op smaak met wat mosterd en kruiden. Klop het laatste ei los in een schaaltje. In een ander schaaltje doe je broodkruim. Pel de eieren en bedek ze met het gehakt. Kneed er (voorzichtig) balletjes van. Haal de ballen door het losgeklopte ei en vervolgens door het broodkruim. Frituur de balletjes in een grote pan met zonnebloemolie tot ze goudbruin zijn.

 

TIP: Maak deze ballen eens met kippengehakt!

 

 

 

Eet smakelijk!

 

 

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares