Mijn 5 beste Paashappen

 

Heb je m’n tip van gisteren opgevolgd? Geen eieren verstopt? Komt goed uit, want dan heb je ze nu lekker snel te pakken. Geen gezoek en zo. Er zijn er nogal wat nodig namelijk in mijn beste paashappen.

 

En trouwens… ik heb het verstopwerk al voor je geregeld. Kijk maar naar de tekening deze week bovenaan. Je ziet er flink wat, maar er zitten ook nog minstens dertig hazen verstopt. Al zou ik niet meer weten waar dan…

 

De happen:

1. Matzes, bruine suiker en boter in huis halen. Dan is echt Pasen aan het ontbijt. En je mag er zoveel van eten als je wilt, want het is namelijk maar één keer Pasen (per jaar)

 

2. Nog een lekker roerei erbij op zondagochtend. Mijn lekkerste recept lees je hier En speciaal voor de Pasen serveer je dat dan in een eierschaal. Met een toefje bieslook of kervel erop. Feest!

 

3. Eierbootjes: hardgekookte eieren overlangs halveren. Driehoekjes van ouwel knippen. Daar een cocktailprikker doorheen ‘rijgen’ en als zeiltje op de eieren zetten. De Friese meren in de zomer zijn niets vergeleken bij een bord vol van die wiebelende bootjes. Leuk bij de paasbrunch of-borrel. Kinderen vinden dat ook heel grappig. Herinner ik me van toen ik klein was.

 

4. Torta Pasqualina. Mjam! Het recept staat vanmiddag om 17.00 in mijn Dolce Vita-aflevering. Met mijn favoriete groente erin. Spinazie!

 

5. Sperziebonen met ei, spek en uitjes. Lekkerrrr!

Heb je dit voor nodig:

  • 3 dikke plakken ontbijtspek van 3 mm dik in ieniemienie blokjes gesneden
  • 2 hardgekookte eieren aan mini-mini fijne blokjes gesneden
  •  1 heeel erg mini-fijn gesnipperd uitje
  • Pond sperziebonen, beetgaar gekookt
  • 2 el mayonaise
  • halve el mosterd

 

Zo maak je het:

De spekjes uitbakken tot ze knapperig zijn. Vet weggooien en spekjes helemaal uit laten lekken op keukenpapier.

Spekjes, ui, ei, mayo en mosterd mengen.

Sperzieboontjes erdoor scheppen en heel snel opeten.

 

Eet smakelijk!

 

 

Door Franska

Beeld: GettyImages Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.