Culinair specialist en tv-kok Carola de Kanter: Erwtenscheuten zitten boordevol goeds en zien er prachtig uit. En zijn eigenlijk een must als je gerechten wilt decoreren. Gelukkig zijn ze gemakkelijk zelf te oogsten. Als je ze binnen zaait, kun je een decoratieve bak of schaal nemen: mooi in de vensterbank en op de keukentafel. Buiten kun je kiezen voor een stoere grote bak of een lage oude teil.
Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 2-3 weken
Dit heb je nodig
- gedroogde hele biologische erwten
- tuinaarde
- bak of schaal naar keuze
Zo maak je het
Leg onder in de bak of schaal wat potscherven of korrels zodat de wortels niet in het water komen te staan en gaan rotten.
Vul de bak met aarde. Maak met je vinger gleufjes in de aarde, leg de erwtjes daarin en dek ze toe met een dun laagje aarde.
Geef ze water en doe dat vanaf nu iedere dag. Nog beter is het om ze te bespuiten met een nevel van water. Binnen twee weken heb je prachtige erwtenscheuten. Knip af wat je nodig hebt.
Wat doe je ermee?
Erwtenscheuten gebruik je in salades en ter garnering.
Eet smakelijk!
Leafs, vegetarische seizoensgerechten
uit de moestuin – Carola de Kanter –
ISBN 9789461431622 – €29,95 –
bestellen kan hier