Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 30 minuten
Dit heb je nodig
- 4 stronkjes little gem
- 25 g pijnboompitten
- 4 kleine, ronde paarse of witte aubergines
- olijfolie, om te bakken
- 4 sneetjes oud brood naar keuze
- zout en peper
- 1 tl rozemarijnnaaldjes
- grof zeezout
Voor de mayonaise:
- 1 el dijonmosterd
- 1 tl citroensap
- 1 ei van een blije kip
- 2 tenen knoflook, geperst
- zout, naar smaak
- 300 ml neutrale olie, bijvoorbeeld arachideolie
Zo maak je het
Haal de slablaadjes los, was ze en droog ze in een slacentrifuge.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
Snijd de aubergines in plakken van 1 cm dikte. Kruid ze met zout en peper en bak ze knapperig in de olijfolie in een koekenpan, draai ze regelmatig om. Laat uitlekken op keukenpapier. Grillen in een grillpan kan ook, bestrijk dan de plakken met olie in plaats van olie in de pan te schenken.
Snijd het brood in blokjes en bak die knapperig in de olijfolie met zout, peper en rozemarijn. Strooi er wat grof zeezout over.
Voor de mayonaise doe je mosterd, citroensap, het ei en de geperste knoflook in een hoge beker. Voeg zout en olie toe en zet de staafmixer op de bodem van de beker. Zet de staafmixer aan en trek hem langzaam naar boven.
Verdeel nu de slablaadjes over 4 diepe borden. Verdeel daarover de aubergine en het brood en lepel hier en daar wat van de mayonaise over. Zet de rest van de mayonaise op tafel.
Eet smakelijk!
Leafs, vegetarische seizoensgerechten uit de moestuin –
Carola de Kanter – ISBN 9789461431622 – €29,95 –
bestellen kan hier